Parterapi/Samtalsterapi vid skilsmässa

En skilsmässa är ett uppbrott som känns. Även om man har kommit fram till beslutet om att skiljas på ett fridfullt sätt så kan ordentliga stormar rasa inuti då man tänker på hur framtiden ska se ut. Har man levt länge tillsammans så har man ju ofta byggt upp en tillvaro där man vant sig vid olika praktiska moment. När dessa inte längre ingår i vardagen så kan det upplevas som om mattan ryckts undan under fötterna. Genom att gå i samtalsterapi eller i parterapi i Stockholm så kan man ta sig igenom en skilsmässa och klara av de förändringar som krävs. Det här är något som alla inblandade mår bra av, och då särskilt om det finns barn med i bilden.

Beslutet är fattat

Beslutet är fattat och det finns ingen återvändo. Det här kan vara befriande och skrämmande på samma gång. Allt praktiskt är löst och bohaget är uppdelat. Trots detta så känns det som om otaliga pusselbitar inte är på plats. Med hjälp av samtalsterapi/parterapi i Stockholm så kan man se närmre på dessa pusselbitar och ta ställning till vilka som ska vara kvar och vilka som ska kastas. Det kan ju vara så att man själv inte inser att många av de värderingar och föreställningar man har är ett resultat av den relation som man just har avslutat. Genom att samtala med en duktig terapeut/parterapeut i Stockholm så får man hjälp att hitta tillbaka till sig själv så som man är utan en äkta hälft.

Klara sig på egen hand

Du klarade dig alldeles utmärkt på egen hand innan du gifte dig så hur kommer det sig att benen känns så rangliga nu? När man vänjer sig vid att lösa livets uppgifter tillsammans med en annan människa så kan det kännas nog så svårt att koka morgonkaffet själv. Att ignorera dessa känslor kan leda till stora problem som depression och andra sjukdomar. Om man istället får verktyg att hantera de känslor som uppstår då man plötsligt känner sig ensam så kan man snabbare bygga upp ett nytt självförtroende och inse att man kan klara det själv och att det faktiskt finns ett skyddsnät som består av vänner och familj. En skilsmässa kan vara den första livskris som en människa upplever och då är det ju inte så konstigt att man inte vet hur man ska förhålla sig till de känslor som plötsligt dyker upp i helt vardagliga situationer.

En ny relation

Terapin är inte bara till för att ta sig igenom den jobbiga skilsmässoperioden. De allra flesta vill kunna se fram emot en ny relation och hoppas på att finna en ny livspartner. Om man vill ge en ny relation en ärlig chans så är samtalsterapi i Stockholm ett måste. Det är inte rättvist att utsätta en ny partner för de hjärnspöken som man aldrig gjorde sig av med efter skilsmässan. Ju snabbare man handlar och gör något åt känslostormarna ju snabbare kan man gå mot en ny relation. Dessutom så är det ju så att man genom terapi får bättre självinsikt vilket gör att man kan välja en ny partner på ett klokt sätt. Man kan helt enkelt lägga grunden till ett förhållande som förblir friskt och intakt.

Så oavsett var du befinner dig i livet, behöver du proffesionell hjälp så finns det gott om terapeuter med olika specialiteter som kan hjälpa dig. 

15 Sep 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)