Priser och tidsbokningar

Utbudet av parterapeuter i Stockholm har ökat under senare år. Det beror naturligtvis på att efterfrågan på parterapi har ökat. Allt fler söker idag proffesionell hjälp när det uppstår relationsproblem.  Tidigare var det i huvudsak statlig finansierade skolor som utbildade terapeuter men idag finns en mängd olika utbildningsinstitutioner. Idag har också utbudet på terapimottagningar ökat.

Att erhålla parterapi-hjälp från landstingsfinansierade mottagningar kan vara vara svårt då kötiderna till dessa kan vara långa. men idag idag finns det möjligheter att få hjälp från en mångd andra håll. Många kommuner i Stockholmsområdet erbjuder t.ex. familjerådgivning. Detsamma gäller för den svenska kyrkan. Om man inte vill vända sig till dessa som finns det idag en stor mängd privata aktörer. Hälsans hus på Södermalm, Stockholm har ett ett stort utbud av privata terapeuter med olika inriktningar.

Kostnaden för terapi varierar kraftigt. De offentligt finansierade terapimottagningarna erbjuder av naturliga skäl terapi till en lägre kostnad. En restriktion kan vara att dessa ofta inte erbjuder terapi över en längre tid. Bland de privata parterapeuterna varierar priserna beroende på en mängd faktorer, om det är en eller två terapeuter som används, längden på session och naturligtvis på terapeutiska kompentensen Om du tittar runt på nätet kommer du att se att kostnaderna kan variera från ca 500 upp till 3000 kronor per session. Ett billigare alternativ, förrutom den offentliga finansierade mottagningarna, är att gå till en terapeut under under utbildning som har en egen handledare som stöd.  

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)