Välja Parterapeut I Stockholm

Hur väljer man en terapeut? Då du söker parterapi i Stockholm så inser du att det finns många terapeuter med olika inriktningar och med mer eller mindre lång erfarenhet av att hjälpa par bygga en hälsosam relation. Man kan få en hel del information på nätet om olika terapeuter och deras arbetsmetodik. Det här ger god vägledning om var man ska börja men det är mycket viktigt att vara lyhörd för sina känslor då man väl börjar jobba med terapin. Första mötet är inte alltid en indikation, men efter några terapitillfällen så ska man uppleva att det hela är produktivt och att man kan se att det ger något.

Trygghet och förtroende

Den första känslan man får då man kommer för ett första möte med terapeuten bör vara tryggt och förtroendeingivande. Om man upplever att terapeuten är osäker eller kanske rentav arrogant så kommer det att bli svårt att ta till sig av vad han eller hon säger. Det första mötet är ett tillfälle att känna av om man tror att det här är den terapeut som kan ge den typ av parterapi i Stockholm som man har behov av. Om man upplever att det känns lugnt att prata så är det bara att fortsätta i enlighet med den plan som man kommer överrens om.

En bekväm behandlingsplan

Det är viktigt att man lägger upp en behandlingsplan som känna bekväm. Om den terapeut som man vänder sig till är alldeles fullbokad och därmed inte kan ge ett möte per vecka eller varannan vecka så är det bättre att se sig om efter ett annat alternativ. Man ska få den uppmärksamet som man förtjänar då man tar steget att med parterapi förändra och förbättra sin relation, så se till att det finns gott om tid för den plan som ni har behov av. Dessutom kan det vara viktigt med flexibilitet då ni av någon anledning inte kan komma vid den tid som först bokats.

Någon ni båda accepterar

Den som tar initiativet till att gå i parterapi kanske finner en terapeut som verkligen verkar vettig men så säger partnern blankt nej. Det här är inget att tjafsa om för det finns fler terapeuter att vända sig till. Om du gillar en viss terapeut som din partner inte accepterar så kan du söka efter en annan som jobbar med samma metod. Terapeuter är vana vid detta så det är inte oförskämt att tala om hur det ligger till och be om en rekommendation.

Det går att byta!

Om det är så att ni börjar hos en viss terapeut och upplever att det hela går trögt så är det viktigt att komma ihåg att man kan byta terapeut! Det viktiga är ju att ni finner vägen till en bra relation där ni båda kan trivas och utvecklas. Seriösa terapeuter kanske till och med ger rådet att uppsöka en annan klinik där era specifika behov kan mötas på ett bättre sätt. Då ni väljer en terapeut som ni trivs med så kan parterapi i Stockholm bli så effektiv och givande som den bör vara. Den kan också leda till att ni får personliga insikter som leder till individuell utveckling som gagnar både förhållande och individ. Om du vill ha lite mer information om terapiutbudet så kan du läsa bloggen terapi-stockholm.com där det bl.a finns artiklar om parterapi i Stockholm.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)